tisdag 29 oktober 2013

Skolans hemsida byggs om 30/10

Den 30/10 kommer skolans hemsida att ligga nere då och då under dagen. Detta beror på att vi kommer att göra om hemsidan så att den blir lättare att använda och mer anpassad till mobila enheter och läsplattor.

Eleverna producerar dagligen en massa fina skolarbeten digitalt. Till en början hade vi en struktur på hemsidan som räckte till och alla infobloggar och styrdokument hade sin plats och man kunde lätt hitta vad man sökte. Utvecklingen går mot att eleverna producerar allt mer digitalt, både med datorer och Ipads. De vill och skall få visa vad de gör i skolan via hemsidan men vi har inte kunnat erbjuda detta på ett bra sätt.

Skillnaden är att vi kommer att skapa en ny bloggavdelning där man lätt kommer att hitta både klassernnas infobloggar samt elevernas bloggar som de har arbetat med i skolan. Där kommer även bloggarna med inlästa texter att finnas. Aktuellt kommer att bli kortare och endast innehålla det som verkligen är aktuellt. I ett arkiv kan man söka fram information som har publicerats tidigare på hemsidan.

Vi hoppas att ändringarna blir lyckade och att allt som vi vill visa er får en bra plats på hemsidan i fortsättningen.

Andreas Wiklund

Skolföreståndare Lemlands grundskola

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar